top of page
  • Foto van schrijverRichard de Hart/Joes

Aanstaande zaterdag 5 januari organiseert Diving-Centre De Langstraat voor de eerste keer een nieuwjaarsduik bij de Drunense afgraving. Durf jij het aan om samen met vrienden, familie of collega's het jaar op deze frisse wijze te starten? De leden van DC De Langstraat dagen je uit om in zwembroek, bikini, pyjama, kerstmannenpak of een echte Borat een korte duik te maken in het heerlijke water van de Drunense afgraving.


Zij zorgen voor omkleedruimte, warme chocomel, worst en muziek.

“We hopen op 50 durvers deze eerste keer” Maar we realiseren ons dat het voor veel mensen een enorme uitdaging is. We willen er dan ook echt een feestje van maken. Met muziek, gluhwein, warme chocomel en worst.

Het idee is ontstaan na onze laatste eigen nieuwjaarsduik in 2018. Net als ieder jaar planten wij aan het begin het nieuwe jaar ergens op de bodem van de bijna 15 meter diepe afgraving met een aantal leden van onze duikclub een kerstboompje. Dit naast de andere kerstbomen want in de loop der jaren is er een klein “bos” geplant. Door de druk en het gebrek aan zuurstof blijven de bomen enkele jaren staan voor ze vergaan. Voor ons altijd een mooi plekje om naar toe te duiken. En voor de vissen een perfecte plek om te paaien. "Ieder jaar zitten de bomen vol eitjes"


8 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverRichard de Hart/Joes

Bankier je bij de Rabobank en ben je lid van deze bank. Dan ontving je deze week je stemkaart. Stem op Diving Centre de Langstraat zodat we ook komend jaar mooie dingen kunnen organiseren!


Natuurlijk mag je je opa, oma, broer, zus, oom, tante, verre neef of nicht, buurman of buurvrouw ook vragen op ons te stemmen !!


4 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverRichard de Hart/Joes

Vanavond gaan we eens een keer naar een meer bijzondere duikstek: De Bergse Diepsluis


De Bergse Diepsluis (Oesterdam) in Tholen is een populaire stek en een van de weinige duikplaatsen in de Oosterschelde zonder stroming. Je kunt in de Bergse Diepsluis dus altijd duiken. Kenmerkend zijn de vele sepia's die hier in het voorjaar naar toe trekken om te paren. Elk jaar komen honderden duikers op dit fenomeen af. Wie voor de sepia's komt, moet de watertemperatuur in de gaten houden. Zodra het water een temperatuur van twaalf graden bereikt, dienen de eerste sepia's zich aan. Duikers plaatsen elk jaar sepiatentjes, waar de sepia's hun eitjes aan kunnen vastzetten. Ook pijlinktvissen maken van deze broedplaatsen gebruik.


Wil je mee naar deze duikstek zorg dan dat je uiterlijk om 18.15 uur met je spullen klaar staat bij de duikschool ! We vertrekken om 18.30 uur.
15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page