top of page

di 03 jul

|

diving-centre "De Langstraat"

3-7-2018 Duiken Bergse Diepsluis

Vanavond gaan we eens een keer naar een meer bijzondere duikstek: De Bergse Diepsluis De Bergse Diepsluis (Oesterdam) in Tholen is een populaire stek en een van de weinige duikplaatsen in de Oosterschelde zonder stroming. Je kunt in de Bergse Diepsluis dus altijd duiken. Meer weten check de website

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
3-7-2018 Duiken Bergse Diepsluis
3-7-2018 Duiken Bergse Diepsluis

Tijd en locatie

03 jul 2018 18:15

diving-centre "De Langstraat", Eerste Zeine 124D, 5244 AM Waalwijk, Nederland

Over het evenement

Vanavond gaan we eens een keer naar een meer bijzondere duikstek: De Bergse Diepsluis

De Bergse Diepsluis (Oesterdam) in Tholen is een populaire stek en een van de weinige duikplaatsen in de Oosterschelde zonder stroming. Je kunt in de Bergse Diepsluis dus altijd duiken. Kenmerkend zijn de vele sepia's die hier in het voorjaar naar toe trekken om te paren. Elk jaar komen honderden duikers op dit fenomeen af. Wie voor de sepia's komt, moet de watertemperatuur in de gaten houden. Zodra het water een temperatuur van twaalf graden bereikt, dienen de eerste sepia's zich aan. Duikers plaatsen elk jaar sepiatentjes, waar de sepia's hun eitjes aan kunnen vastzetten. Ook pijlinktvissen maken van deze broedplaatsen gebruik.

Wil je mee naar deze duikstek zorg dan dat je uiterlijk om 18.15 uur met je spullen klaar staat bij de duikschool ! We vertrekken om 18.30 uur.

Deel dit evenement

bottom of page